Om oss

NYHET!
Fra 1 mai 2020 åpner vi vårt eget hundehotell -
les mer her

Berit og Svein Erik Jynge


Mail; berit@revulen.no

Mobil;      45100455

Adresse;  Vestsivegen  1678 2406 Elverum


I1990 kjøpte vi  vår første felles hund,, en strihåret vorsthertispe. Vi var begge interessert  i fuglejakt, så en fuglehund var et naturlig valg.  Etter noen år valgte vi å sette valper på   henne. Det ble seks valper - og vi beholdt en hannhund. Det var lærerikt å jobbe med jakthunder, og vi deltok både på jaktprøver, utstillinger og diverse hundekurs.

Jeg har stort sett hatt hund hele livet, er utdannet agrotekniker og har jobbet med landbruk  i mange år,  både praktisk, med stell av dyr, samt i Felleskjøpet der jeg bl.a hadde ansvaret for utviklingen av Labb hundefôr.


I 2003 ble Svein Erik  pensjonert og vi la ut på  jordomseiling. I åtte år seilte vi rundt jorden før vi september 2011 la til kai i Norge for godt. (du kan lese mer om vår jordomseiling her: fruen fra havet ) Da   brukte vi litt tid på å beslutte hva vi skulle gjøre videre. Første skritt var å gå til anskaffelse av en hund! Mens vi var ute og seilte hadde vi snakket mye om hvilken rase vi kunne tenke oss, og jeg hadde tilfeldigvis lest i Hundesport om Lagotto.  Vi fant ut at vi sannsynligvis ikke kom til å være like aktive på jaktfronten  lenger - så en mer familievennlig rase passet godt. Etter litt leting på nettet fant vi et valpekull i Sverige som så interessant ut - og i  oktober hentet vi Ida.  I den perioden bodde vi midlertidig i Oslo, hos en god venn mens vi lette etter et egnet sted å flytte til. Siden vi begge er glad i å være ute, og liker å gå på ski  begynte vi å lete etter et småbruk nord for Oslo. Så  i januar 2012 flyttet vi til Bjølsetgrenda 16 km sør for Elverum. Småbruket har  45 mål dyrket mark, og 175 mål skog. I tillegg har vi gleden av 8 bygninger vi kan vedlikeholde - i tillegg til hovedhuset! Gården heter Bjølsethagen, og vi har  "strandlinje" til Glomma - noe som hundene setter pris på  - særlig på varme sommerdager.


2013  planla, og parret vi Ida, og i februar 2014  ble 6 valper født - 5 hanner og en tispe. Tispen, Fia beholdt vi selv, men hun tilbringer mesteparten av tiden i Oslo hos en god venn av oss som fungerer som fôrvert..   


Samme vår begynte vi å tenke på å  anskaffe oss en ny rase - og valget falt på Barbet. En av årsakene var at vi ønsket en litt større hund som kunne brukes til  snørekjøring på ski, kløv - og jo mer vi leste om rasen desto mer   fascinerte ble vi. Etter en del søk på nettet fant vi en svensk oppdretter, og  høsten 2014 hentet vi Tuva.


Våren 2016  fant jeg ut at jeg hadde lyst til å gå til  anskaffelse av en liten rase. Jeg hadde møtt en liten sjarmør et par ganger som viste seg å være en Bichon Havanais, og etter en studie på internett  fant jeg  ut at dette var en veldig spennende rase som jeg kunne tenke meg å prøve ut! Ikke lenge etter fant jeg en oppdretter på vestlandet som   hadde et valpekull, og i mai hentet vi lille Emma.


Høsten 2016  hadde vi en gjennomgang av hva vi ønsker med vårt hundeoppdrett fremover. Etter grundig overveining fant vi ut at vi ville satse helt og fullt på barbet, og ikke   utvikle oppdrettet av lagotto videre. Ida er blitt pensjonist, og Fia har vi konkludert med er litt for stor og  beskjeden til å fungere som en god avlshund

Høsten 2017 fikk Tuva sitt første valpekull, med 9  valper. Vi bestemte oss for å beholde Coira. Omtrent samtidig anskaffet vi Åbyfjordens Gilda (Saga) som siste tilskudd til flokken


Jeg er medlem av den lokale hundeklubben, er utdannet instruktør  trinn 1 NKK, og har deltatt på en del kurs, bl.a spor, agility og lydighet - i tillegg til at vi i perioder deltar på de vanlige treningskveldene. Vi deltar også på sporkonkurranser med Tuva. og   trener også de andre to barbetene i brukshundøvelser


Kennelnavnet Revulen  er fra den tiden vi drev med jakthunder.  Revulen er en lav fjelltopp i Valdres som var et turmål for oss den gang vi hadde hytte i dette området - og som har gitt oss fine naturopplevelser og  minner.