Ollie

Født: 19.12.2012

Mor: Chloris Z Görke Podduchownej

Far: Chanouk de la Colline des Violettes

HD-status: A

AD-status: ikke vanlig i Nederland, dermed ukjent status

Øyestatus: Uten anmerkning pr 09.12. 2015

Høyde; 58 cm   Vekt; 25 kg

Har gjennomført DNA-profil

Titler: Internasjonal utstillingschampion


Ollie bor i Nederland med sin familie og eier Jos. Han har sin egen FB-side.

Her kan du følge med på "dagliglivet" hans.

Vi traff Ollie tidligere i høst, da vi var på turne for å sjekke opp aktuelle hannhunder til Tuva. Han er en hyggelig hannhund. Han var ikke overmåtelig interessert i oss da vi kom, men etter en kort stund, og en halv kaffekopp satt han omtrent i fanget på Svein Erik! Han lekte godt med vår valp Emma som da var 7 mnd gammel, og fant fint tonen med Lagottoen Ida. Dessverre fikk han aldri truffet Tuva siden hun da var i full løpetid, og vi ikke hadde lyst på en uplanlagt parring!

Etter min mening er han passe stor, og ikke alt for grovbygget.Pelsen er krøllete slik som Tuva, men som man kan se på bildene så er han brun med hvitt bryst. Han har et passe høyt energinivå, er med på lange sykkelturer, og er glad i vann. Han er ikke blitt brukt til noen spesifikke aktiviteter, men har en god grunnoppdragelse, og i følge Jos, eieren, er han lett å trene, og veldig oppmerksom og kommer aldri i konflikt med andre hunder.

Ollie er nå far til tre kull, det siste er pr desember -16, 8 uker gamle,

Det ble et kull på 12 valper

Han er bærer av hvitt gen og det samme er Tuva. Dermed er det en sjanse for at noen av valpene kan bli født med hvitt som dominerende pelsfarge.


Kombinasjone av Tuva og Ollie gir en innavlsgrad på 3,91%. Kravet/ønsket i Svensk Barbetklubb er at innavlsgraden på Barbet skal ligge under 6%. Vi kunne ha valgt andre hannhunder med noe lavere innavlsgrad, men jeg mener at det er mange andre faktorer som også er viktige å tenke på; viktigst er gemytt og abeidsvillighet og nr to er bruksegenskaper som pelskvalitet, størrelse, kroppsbygning etc.

Tamino vom Staufner Schlossberg (Ollie)